preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

 > Naslovnica
Vijesti

Organizacija nastave u školi od 11. svibnja za učenike razredne nastave

Autor: Administrator , 3. 5. 2020.

Dragi roditelji učenika razredne nastave, evo nekoliko informacija!

 

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, Preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja i Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u školama bi od 11. svibnja trebala započeti nastava za učenike od 1. do 4. razreda.

Bitno je naglasiti da se radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da sva djeca neće moći dolaziti u školu na nastavu.

Uvažavajući epidemiološku situaciju i Preporuke MZO-a i HZJZ nastava neće započeti  normalno za sve učenike razredne nastave, nego će se organizirati za djecu koja ispunjavaju uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uvjeti koje učenici trebaju ispunjavati i o kojima Vas molim da razmislite su slijedeći:

- oba roditelja djeteta su zaposleni i nemaju mogućnost zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

- dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencije, veća tjelesna/ motorička oštećenja

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid- 19

- dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj (pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću) jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti.

U privitku šaljem Epidemiološke mjere koje će vrijediti za djecu i roditelje koji se odluče za odlazak djeteta na nastavu u školu i Izjavu roditelja koju potpisuju roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u zgradi škole.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati u školu ( ili fotografirati ispisanu i potpisanu izjavu te poslati na e- mail ured@os-svetvincenat.skole.hr)  NAJKASNIJE do utorka, 5. svibnja 2020. godine do 13,00 sati .

Škola će osigurati uvjete da bi dijete moglo pohađati nastavu u školi, pri čemu se učenik treba pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na djetetov boravak u školi.

Za učenike koji bi eventualno dolazili u školu ( max.9 učenika iz istog odjeljenja) nastava bi dijelom bila u školi (hrvatski jezik, likovna kultura, matematika, priroda i društvo, te glazbena kultura za 1.-3. razred) dok bi se u virtualnom obliku održava nastava iz engleskog jezika, talijanskog jezika, vjeronauka i glazbene kulture (za učenike 4. razreda).

Nastava za djecu koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao i do sada, u virtualnom obliku.

Zahvaljujem Vam na dosadašnjoj suradnji te za bilo kakva pitanja i nedoumice- stojim na raspolaganju!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.

 

 
Oglasna ploča

 

Jelovnik

 

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK 12. mjesec.odt

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica